Erectia si viata de cuplu

Forta unei erectii depinde de niste fenomene complexe, dar in special de excitarea sexuala, de contributia arteriala si de eficienta ocluziei venoase in corpul cavernos.

      Erectia puternica la un barbat conteaza foarte mult. Barbatul este obisnuit sa obtina erectii puternice inca din copilarie si cand acestea devin mai slabe, barbatul parca nu le mai recunoaste. Isi pierde increderea in el, se simte slabit, anxios, depresiv si isi pune urmatoarea intrebare: va trebui sa nu mai am viata sexuala, sa ma lipsesc de toate placerile psihice, relationale, emotionale pe care mi le ofera viata sexuala si dragostea? Cand increderea este zdruncinata, atunci cand ea ar trebui sa fie o sursa a placerii, actul sexual poate deveni dificil, chiar o suferinta pentru barbat cat si pentru femeie.
      Un barbat care sufera de probleme de erectie, se simte vinovat, rusinat. Senzatiile centrale ale vietii sexuale, pozitive cum erau odata, se transforma intr-o frica de esec, in obsesia demonstrarii performantelor atat lui ca barbat cat si partenerei sexuale, care pana la urma isi da seama ca barbatul este totusi un om cu limitele sale.
      La femei, problemele de erectie ale partenerului duc la o teama destul de frustranta cu timpul, aceea ca barbatului nu-i mai place de ea, nu-l mai excita, nu se mai simte atras de ea, sentiment negativ datorita consecintelor sale. Dorinta sexuala a femeii se va innabusi, asa incat ea poate sa se detaseze de partenerul ei, in loc sa incerce impreuna sa treaca peste problemele de erectie.
      Se poate astfel instala un cerc vicios al descurajarii, al neincrederii in propriile persoane cat si unul in celalalt care poate duce la evitarea oricaror gesturi de tandrete sau de intimitate care ar trebui sa apara in cadrul unui act sexual. Aceasta situatie poate fi inteleasa gresit de cei doi parteneri din cuplu, si poate fi interpretata ca lipsa de interes, lipsa de dragoste sau lipsa de dorinta pentru partener, de catre oricare dintre cei doi, in special de catre doamne, diminuand astfel si mai mult sansele de a gasi o solutie pentru relatia amoroasa.
      Mai mult, ejacularea precoce a barbatului duce la privarea femeii de o traiectorie erotica completa, iar el isi pierde increderea ca ar mai putea oferi placere sexuala. Astfel se poate ajunge la un dezacord sexual prin deceptionari repetate ale femeii…

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

SC Prime Advertising SRL
RO 15734153
J27/1250/2003
RO88BRDE280SV15032482800
Iasi, str. Cicoarei nr. 9, cod postal 400792

Returnarea Produselor
Termeni si Conditii
ANPC
ANSPDCP

Copyright © 2010-2020.
Toate drepturile rezervate.
Irabes France
0033468581700